Saturday, April 25, 2009

ေၾကးအိုး နဲ႕ ေၾကးအိုးဆီခ်က္

ဟဲဟဲ... ေခါင္းစဥ္ၾကီးကေတာ့ ဟည္းေနတာပဲ.. ေၾကးအိုးဆိုင္က ဆိုင္းဘုတ္ကို ခဏၿဖဳတ္လာသလား ေအာက္ေမ့ရတယ္ေနာ္... (ဟဲဟဲ မ်က္ႏွာခ်ိဳေသြးေနတာ .... မလုပ္တတ္ လုပ္တတ္နဲ႔ လုပ္ထားတာဆိုေတာ့ စားမေကာင္းရင္ စိတ္ဆိုးနဲ႔ ေနာ္.. :D)

ကိုယ္ပိုင္ recipe ဆိုလို႔ အထင္ၾကီးသြားၾကမလားပဲ.. တကယ္က ထင္တာလုပ္လိုက္တာပါ ... cbox မွာ မမိုးေကာင္းသူကို ေတြ႕လိုက္ေတာ့ နည္းနည္းပ်ာသြားတယ္.. (တကယ္).. အဲဒီမမက ဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္ေတာ့ ငါတလြဲေတြလုပ္မိရင္ေတာ့ ဒုကၡလို႔ ေတြးမိေသးတယ္... ေနာက္ေတာ့ စၿပီးမွေတာ့ မထူးေတာ့ပါဘူး မလိခရယ္ ဆိုၿပီး ........

ပထမဆံုးက ေၾကးအိုးဆီခ်က္ပါ..။ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ခ်က္ရင္ ၾကာဇံကို အိုးထဲမွာ ဆီနဲ႔ နဲနဲ လွိမ့္ရတယ္လို႔ သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္...။ ဒါေပမဲ့ ကၽြန္မေမာင္ေလးေတြက ဒီတေယာက္က ခုစားမယ္... ၿပင္ၿပီးလို႔မွ မၾကာေသး ေနာက္တစ္ေယာက္က သားလည္းစားမယ္... အဲဒီလိုၿဖစ္တတ္လို႔ ကၽြန္မက ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္နဲ႕ နယ္ပါတယ္... ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ကိုေတာ့ အေရာင္ညိဳညိဳရခ်င္လို႔ နည္းနည္းထည့္ပါတယ္...။ ၾကာဇံၿပဳတ္ကို ေရစစ္... အရြက္ၾကိဳက္တတ္ေတာ့ အရြက္မ်ားမ်ားေလးထည့္ထားတယ္... ၿပီးေတာ့ ခုနက ဆီခ်က္ရယ္ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ရယ္ထည့္... ဆား (အခ်ိဳမႈန္႔စားေလ့ရွိရင္ အခ်ိဳမႈန္႔) ထည့္.. ၿပီးရင္ နယ္လိုက္တယ္...။

အသားလံုးၿပဳတ္ေလး ထည့္ .... ၀က္ကလီစာကို အခ်ိဳၿပဳတ္ (ကလီစာ မ်ားရင္ေတာ့ ၀က္သားတုတ္ထိုးလို လုပ္စားလို႔ရတယ္) ထားတာေလး ညွပ္ထည့္လိုက္တယ္... ကၽြန္မရဲ႕ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ေလး ရပါၿပီ.. သံုးေဆာင္ၾကပါေနာ္...


ဒါက ၀က္ေၿခေထာက္စြပ္ၿပဳတ္ပါ....


ေၾကးအိုးအရည္ဆိုရင္ေတာ့ ကၽြန္မက ၾကာဇံၿပဳတ္ကို ၀က္ေၿခေထာက္စြပ္ၿပဳတ္အရည္ ထည့္လိုက္တယ္.... ၿပီးေတာ့ အရြက္ၿပဳတ္ရယ္ အသားလံုးနဲ႔ ကလီစားညွပ္ထားတာထည့္တယ္...။ ဒါေလးက ေၾကးအိုးအရည္ပါ...။


ရန္ကုန္က ဆိုင္ေၾကးအိုးေတြေလာက္ေတာ့ မေကာင္းဘူးေပါ့.. ဒါေပမဲ့ ေၾကးအိုးၾကိဳက္တတ္တဲ့ ကၽြန္မအတြက္ အာသာေၿပပါတယ္.... (ရန္ကုန္ကဆိုင္ေၾကးအိုးေတြနဲ႕ တူခ်င္ရင္ေတာ့ ဘာအမႈန္႔ထည့္ရတယ္ဆိုလား သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္ .... အဲဒါေၿပာၿပီးကတည္းက အဲဒီသူငယ္ခ်င္းနဲ႔ အဆက္အသြယ္ၿပတ္သြားတာပဲ... ဘာအမႈန္႔မွန္း မသိလိုက္ဘူး..)

ဒါက ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႕ ထမင္းၿဖဴ.. ၀က္သားမစားတဲ့ သူေတြအတြက္ပါ... ၀က္သားစားတဲ့သူလည္း စားလို႔ရပါတယ္... :P... ေၾကးအိုးစားၿပီး အအီေၿပေပါ့...။


ဒါမွ အအီမေၿပေသးဘူးဆိုရင္ ဒီမွာ သရက္သီးနဲ႔ ငံၿပာရည္... ဟဲဟဲ



ဟင္းအစပ္အဟပ္က ေကာင္းေတာ့.. သြားေတာ့ နည္းနည္းၾကိမ္းသား...ဟဲဟဲ။

ၾကိဳက္တာသာေရြးစားသြားၾကပါေနာ္... အကုန္စားလည္းရတယ္... ကၽြန္မကေတာ့ အကုန္ အစံုစားထားတယ္...။ ေနာက္ တစ္ပတ္ေလာက္ထိ ဘေလာ့ဂ္ေလးထဲမွာ ဘာအေၿပာင္းအလဲမွ မရွိဘူးဆိုရင္ေတာ့ မလိခတို႔ ဟိုကမၻာေလးထဲေရာက္သြားၿပီလို႔ မွတ္လိုက္ပါ...။ မလိခ ဘာမွ မၿဖစ္ဘူးဆိုရင္ေတာ့ ၿမန္မာၿပည္မွာေနတုန္းက လမ္းေဘးစာအစံုစားတတ္တဲ့ အက်င့္ေၾကာင့္ resistance ေတြတက္လို႔ လို႔မွတ္..... :P

8 comments:

Anonymous said...

စားခ်င္စဖြယ္ေလးပါလား၊
ေၾကးအိုးလုပ္ရတာ ဒီေလာက္လြယ္တယ္လား၊ ရန္ကုန္မွာတုန္းကေတာ့ ၀ုိင္ေကေကမွာ တလတေခါက္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္၊
စကားမစပ္ စာမ်က္ႏွာသစ္ေလးက လွတယ္၊
လူငယ္စကားနဲ႕ေျပာရရင္ “လန္းတယ္“လို႕ ေျပာရမယ္။ :)

ကိုလူေထြး said...

ေၾကးအိုးဆီခ်က္က ၾကည့္ရတာ စားခ်င္စရာပဲဗ်ာ..
ဗိုက္ေတာင္ဆာလာျပီ.. ငယ္ငယ္ကေတာ့ လွည္းတန္းတို ့ ရန္ကင္းတို ့မွာ မၾကာခဏစားျဖစ္တယ္။ ကိုယ္ဖာသာလုပ္စားတတ္ေတာ့ ေကာင္းတာေပါ့...

သီဟသစ္ said...

မလိခေရ..
အစားအေသာက္ေတြ အကုန္လာစားသြားတယ္ေနာ္..

ပန္းတစ္ပြင့္ဖန္ဆင္းျခင္း
ပန္းသခင္
ပန္းကမၻာ ..

ဇာတ္ကားေတြ ရုိက္ေနျပီလား ဟင္.. :P

မလိခ said...

အၿပံဳးပန္း>>> ဟဲဟဲ.. ၀ိုင္ေကေကအိုကိုေတာ့ မမီေသးပါဘူး မမရယ္... အာသာေၿပရံုပါပဲ..
HTMLကုဒ္ေတြကို ဟိုၿပင္ဒီၿပင္ ေလွ်ာက္စမ္းရင္းနဲ႔ ၿဖစ္သြားတာပဲမမေရ.. နားလည္လို႔လုပ္ရင္း
ၿဖစ္သြားတာမဟုတ္.. ခ်ီးက်ဴးတာ ေက်းဇူးမမေရ.. :D

ကိုလူေထြး >>> ဟုတ္ ကၽြန္မကေၾကးအိုး သိပ္ၾကိဳက္ေတာ့ .... စားခ်င္စိတ္နဲ႔ ဟိုစမ္းစမ္း ဒီစမ္းစမ္းလုပ္ရင္း နဲနဲရုပ္ထြက္လာတယ္လို႔ ေၿပာရမယ္.. ဟဲဟဲ

သီဟသစ္ >>> စားႏိုင္သေလာက္ အကုန္သာစားသြား ကိုသီဟသစ္ေရ... ကၽြန္မခုထိေတာ့ ဘယ္ဇာတ္ကားမွ မရိုက္ရေသးဘူး အေၿခအေနက ေရေၿမြ ၿဖစ္ေနတုန္း... :D

မိုးေကာင္းသူ said...

စုံစုံလင္နဲ႔ ေကာင္းပါ႔။ အားမနာတမ္း အကုန္စားသြားတယ္ေနာ္။

strike said...

ေကာင္းမယ္႔ပံုပဲဗ်ိဳ႔............
ငတ္တယ္ ငတ္တယ္.....ရွလြတ္ ရွလြတ္
ဂလု ..ဂြတ္

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

ေၾကးအိုးဆီခ်က္ တပြဲေလာက္...
ျမင္သာျမင္ရတဲ့ဘ၀မွာေတာ့ ဒီလိုပံုေလးေတြကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ နဲ႔ဆိုေတာ့ အမွန္ေျပာရရင္ စားခ်င္စိတ္ေတာ့ ေပၚမိသားဗ်...
...ခင္မင္ေသာအားျဖင့္...

မလိခ said...

မိုးေကာင္းသူ >> စားသာစား မမေရ.. :D
strike >> :D
ၿမစ္က်ိဳးအင္း >> ေၾကးအိုးဆီခ်က္က ၀က္သားနဲ႕ပဲရေတာ့မယ္ အကို... ကလီစာအစံုထည့္ေပးလိုက္မယ္ေနာ္.. (ဟဲဟဲ ေၾကးအိုးဆိုင္ လုပ္စားလို႕ရတယ္မလား...ဒီေလနဲ႕ဆို :P)