Sunday, April 5, 2009

မႏိုင္းႏိုင္းစေနရဲ႕ recipe နဲ႕ ကၽြန္မလက္ရာ ပိႏၷဲသီးဟင္းရည္

မႏိုင္းႏိုင္းစေနရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္ထဲက ရွမ္းအစားအစာ ခ်က္နည္းေတြကိုသြားဖတ္တိုင္း မလိခေရာ ဇာမဏီပါ သြားရည္ယိုခဲ့တာ ၾကာပါၿပီ... ရွမ္းအစားအစာေတြကိုလဲ ၾကိဳက္တတ္ေတာ့ ပိုဆိုးေပါ့......။ မေန႔ ညေနက ဇာမဏီ မလိခအိမ္ကိုလာလည္ရင္း ဇာမဏီ့ေကာင္းမႈနဲ႕ ပိႏၷဲသီးစိမ္းတစ္လံုးရလိုက္တယ္...။ မလိခတို႔ ႏွစ္ေယာက္ မႏိုင္းႏိုင္းရဲ႕ ပိႏၷဲသီးဟင္းရည္လိုမ်ိဳး ခ်က္စားမယ္ဆိုၿပီး စိတ္ကူးယဥ္လို႔ေပါ့..။ မလိခကလဲ ငယ္ငယ္တုန္းက အဘြားခ်က္ေကၽြးဖူးတဲ့ ပိႏၷဲသီးဆန္ေလွာ္ဟင္းကိုသတိရရင္း (အဘြားတို႔ကခ်င္ၿပည္နယ္ဖက္က တခုခုဆို ဆန္ေလွာ္ခ်က္စားေလ့ရွိတယ္.. မုန္ညင္းဆန္ေလွာ္.. ပိႏၷဲသီးဆန္ေလွာ္..စသည္ၿဖင့္ေပါ့..။ ကၽြန္မကေတာ့ စားပဲစားတတ္တယ္... အဟဲ).. အသီးႏုႏုထဲက အေစ့ေတြက ၿပဳတ္လိုက္ရင္ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႕ စားေကာင္းတဲ့အေၾကာင္း တတ္သေလာက္၀င္ၾကြားတာေပါ့..။ အေစ့ၿပဳတ္ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးကို အပီစားမယ္လို႔ စိတ္ထဲက ေတးထားမိတယ္....

ဒီေန႔ ခ်က္မယ္ဆိုၿပီး အသီးကိုခြဲလိုက္ေတာ့ သတိထားမိတာက... မလိခတို႔ အသီးက အေစ့ေတာင္ ေကာင္းေကာင္းမၿဖစ္ေသးေအာင္ ႏုေနေသးတယ္ဆိုတာပဲ... (ပိႏၷဲသီးနဲ႔မတူပဲ ပံုမွာ မာလကာသီးနဲ႕တူေနတယ္..)
ေနာက္ ၀က္ရိုးၿပဳတ္ထားရင္း ... ပဲပုတ္ကို မီးကင္လိုက္တယ္. (ဂက္စ္ မီးဖိုနဲ႔ပါ..) ကိုယ္တိုင္မလုပ္ဖူးေပမဲ့ သူမ်ားေတြ ပဲပုတ္မီးကင္ရင္ မာမာၾကြတ္ၾကြတ္ေလး ၿဖစ္သြားတာသိေနေတာ့... မလိခရ႕ဲပဲပုတ္က မီးကင္ေနရင္းကိုင္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ေပ်ာ့ေနတုန္း... ကင္ရင္းကင္ရင္းနဲ႔ ေအာက္ကပံုအတိုင္း ၿဖစ္သြားတယ္.. ေနာက္မွ သတိထားမိတာက ပဲပုတ္က မီးကင္ၿပီး ေလသလပ္ခံသလို ဒီအတိုင္းထားလိုက္ေတာ့ သူဘာသာသူ မာၾကြတ္ၾကြတ္ၿဖစ္သြားတယ္..
ေနာက္ ၾကက္္သြန္ၿဖဴနဲ႔ နီရယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရယ္ကို ေထာင္းပါလို႔ မႏိုင္းႏိုင္းကဆိုထားေလေတာ့... မလိခတို႕ အက်ပ္ရိုက္ေရာ... ငရုတ္ဆံုမရွိလို႔ေလ... အရင္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ေနတုန္းကဆို ဘလန္ဒါနဲ႔ ေမႊလိုက္လို႔ရေသး... ခုေတာ့ ဘလန္ဒါလဲမရွိ... ေနာက္ေတာ့.. လူၾကံရင္ ဆန္ေတာင္ ထမင္းၿဖစ္ေသးတာပဲဆိုတဲ့ထံုး ႏွလံုးမူၿပီး.. မလိခတို႕ ၾကံလိုက္တာက...
ပန္းကန္လံုးထဲ အဲဒါေတြထဲ့ၿပီး ဓားဖင္နဲ႔ ၾကိတ္ၾကိတ္ၿပီးေထာင္းပစ္လိုက္တယ္... တအားမေၾကေပမဲ့ ေတာ္ေတာ္ေတာ့ေၾကပါတယ္... ေနာက္ပဲပုတ္ထဲ့ၿပီးေထာင္းတယ္...
ေနာက္ေတာ့ မႏိုင္းႏိုင္းရ႕ဲ recipe အတိုင္း ခ်က္လိုက္တာ final product က ဒီလို (မႏိုင္းႏိုင္းရဲ႕ recipe လို ဆူးပုပ္ေရာ စြယ္ေတာ္ေရာမရွိလို႕ အရြက္ေတာ့မထဲ့လိုက္ရဘူး...)

(မဲမဲ အဖတ္ကေလးေတြကေတာ့ သိပ္မေၾကတဲ့ မီးတူးပဲပုတ္ကေလးေတြပါ...ဟဲဟဲ)
ေနာက္ဆံုးေတာ့ မႏိုင္းႏိုင္းစေနရဲ႕ recipe နဲ႔ လက္တည့္စမ္းထားတဲ့ မလိခရ႕ဲလက္ရာ ပိႏၷဲသီးဟင္းရည္ေလး ရပါၿပီ... မႏိုင္းႏိုင္းရဲ႕ ဓာတ္ပံုေတြထဲကလို ၀င္း၀ါၿပီး အေရာင္အဆင္းမလွေပမဲ့ အရသာေလးကေတာ့မဆိုးပါဘူး ပဲပုတ္နံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕.. (ဟဲဟဲ.. ကိုယ္ခ်က္တာဆိုေတာ့လည္း ကို္ယ့္ဘာသာကိုယ္ပဲေၿမွာက္လိုက္တယ္...) ... သံုးေဆာင္ၾကပါဦးရွင္...

ဇာမဏီကေတာ့ ဖုန္းဆက္လာတယ္ သူ႕အိမ္မွာက ဒီေန႕ ေန႕လည္စာခ်က္စားတာ.. စားေကာင္းေကာင္းနဲ႕ စားၿပီးေတာ့ ပဲပုတ္ပါလို႔နဲ႔တူတယ္... အိပ္လိုက္ၾကတာ သိုးေနတာပဲတဲ့.... (သူဘာသာသူ ပဲပုတ္ကို တရားခံရွာတာလဲ ၿဖစ္ႏိုင္ပါတယ္.. ဟဲဟဲ).. ကိုကို မမ ေမာင္ေလး ညီမေလးတို႔လည္း... မလိခ ရဲ႕ လက္ရာ ပိႏၷဲသီးဟင္းရည္ေလး သံုးေဆာင္ၿပီး အိပ္မက္လွလွမက္ႏိုင္ၾကပါေစလို႔.... ဟဲဟဲ... (ရွမ္းၿပည္တုန္းက ၾကားဖူးတဲ့ စကားတစ္ခြန္းရွိတယ္... ပဲပုတ္စားၿပီး ေခါင္းၿပားေအာင္အိပ္...တဲ့... တၿခားဘာေတြကိုဆိုလိုခ်င္မွန္းေတာ့ မသိပါဘူး... ခုေတာ့ စားၿပီးေသာက္ၿပီး အိပ္ခ်င္လာၿပီ.... ဟဲဟဲ)

မွတ္ခ်က္။ ဒီပို႔စ္ေလးနဲ႔ အတူ recipe ေလးကိုမွ်ေ၀ေပးခဲ့တဲ့ မႏိုင္းႏိုင္းစေနကိုလဲ တအားၾကီးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္... လို႔....။

7 comments:

Anonymous said...

ျဖစ္ရေလျခင္းေနာ္။ ဒီလိုေတာ႔ ဟုတ္ဟန္ မတူပါဘူး ဆိုၿပီးႏိုင္းႏိုင္းေရးထားတာကို ျပန္႐ွာ ဖတ္ၾကည့္ေတာ႔..
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ပဲပုတ္မီးကင္ျပီး ေထာင္းပါ။.....တဲ႔
သူဆိုလိုတာက ပဲပုတ္ကိုပဲေထာင္းခုိင္းတာပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္ရမယ္ ဆိုၿပီး ပုဒ္ျဖတ္ ျဖတ္ထားတယ္ေလ။ သူ႔႔႔ပံုထဲမွာလည္း လွီး႐ံုပဲ လွီးထားတာ။

မလိခ said...

ဟဲဟဲ ထင္ေတာ့ ထင္တယ္.. မွားေတာ့မယ္လို႕... ကၽြန္မက အၿမဲ ဘာသာၿပန္လြဲတတ္လိဳ႕ .. အဲဒီအဆင့္ေရာက္ေတာ့ စဥ္းစားမိေသးတယ္... မႏိုင္းႏိုင္းကို စီေဘာက္္စ္မွာ ေမးရင္ေကာင္းမလားလို႔... ဟီးဟီး... ခုေတာ့ သူသိသြားၿပီ..

မလိခ said...

အာ.. မႏိုင္းႏိုင္းမွာ စီဘံုးမွ မရွိပဲ... လြဲတဲ့ အခါလည္း လြဲေပမေပါ့ anonymous ရယ္...ဟီးဟီး

strike said...

ပိႏၷဲသီးနဲ႔မတူပဲ ပံုမွာ မာလကာသီးနဲ႕တူေနတယ္...
ေဂၚရခါးသီးနဲ႔ပိုမတူဘူးလားဗ်

Anonymous said...

ဟိဟိ လုပ္လိုက္ျပန္ၿပီ။ ႏိုင္းႏိုင္းဆီမွာ စီဗံုး ႐ိွပါတယ္။
ဆိုက္ကို ေအာက္ဆံုးအထိ ဆြဲခ်လိုက္ပါ။

Anonymous said...

ဟားဟား မလိခတို႔ကေတာ့ လြဲၿပီးရင္းကိုလြဲေနတာပဲ

ေႏြးေနျခည္ said...

လြဲခ်က္ေတြက ပိုဖတ္လို႕ေကာင္းေနပါလား ခခရဲ႕ း)